Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасне като загрее - светва датчик на инжекциона

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасне като загрее - светва датчик на инжекциона

Здравейте колеги,
    от скоро колата (145, 1,4 16V TS), като загрее гасне. Като опитам да запаля пак свети датчика на инжекциона и не пали. Като я оставя да истине - да падне температурата на 70 -80 градуса си пали. Оня ден перката си включваше на 92-3 градуса, ма сега не включва - тя за тва и гасне вероятно. Въпроса ми е какво общо има датчика за инжециона с перката и дали той е за смяна и заради него не включва перката (при запален двигател, като изключа датчика на инж. се включва перката постоянно на 2-ра степен)
    Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark 16V, 2000

Най-вероятно проблемът ти е в датчика за обороти на коляновия вал - това са типичните симптоми. Накрая ще угасне съвсем. Такова нещо като датчик на инжекциона няма - лампата светва когато има проблем в системата.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Колегата над мен е прав, може проблема да ти е в датчика на коляновият вал. Най-добре е да ти се направи една диагностика, за да се види къде точно е проблема и да се реши
      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

нещо подобо го водят "датчик темп. за инж.". А това за което говорите това ли е: http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=3&show=1

?
        Last edited by martyny; d.m.y г., 12:45.

Comment

Не, показал си датчик за разпределителен вал. За коляновия вал е нещо като на снимката.
          Attached Files
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

а къде се намира този датчик, мисля си сам да го сменя. какво мислите

Comment

датчик колянов вал на 100% - аз съм с съ6тият симптом-проблемът ми е 4е моят се е пукнал предполагам защото като го дръпнах и се счупи вътре в корпуса-резултатът ще бъде да я дигаме и през картера да се избие за да се сложи нов, при мен се намира (боксер) като застане6 отпред дясната глава отзад за ТС не знам къде е принципно при боксера е адски неудобно за самостоятелна работа - а си го зех за 20лв от драгичево за нов ми обявиха 160лв
              Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
              Andrey Georgiev

Comment

Първоначално публикувано от martyny Покажи съобщение
                а къде се намира този датчик, мисля си сам да го сменя. какво мислите
                Моя съвет е преди да сменяваш, каквото и да било по електрониката, да минеш на добра диагностика.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Благодарско на всички. Дам, оказа се датчик колянов вал, както и онзи дето бях показал по горе. Също и почисване на дебитомера, дросела и ламбда сондата. Настройка, 200 лв. и сега колата върви добре.

Comment

Working...
                  X